19:45

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg

En poäng mot Syrianska

Dags för omgång 3 och för motståndet stod Syrianska/Arameiska. Ett intressant möte på förhand mot klubben där avstängde Tobbe Bui och Christopher "Toffis" Di Melo har spelat.
Årspremiär för våra svarta ställ och följande elva startade matchen: Sebbe - Rinman, Pontus.O, Glenn, Mattias - Johan, Ali - Agge, Toffis, Itian - Robin Ersättare: Oliver, Pontus.L, Jojje, Omar, Tommy
Bra med folk på läktaren, tror tom att det kan ha varit en bättre publiksiffra än mot Götaholm.

FÖRSTA HALVLEK
Vi har mycket bollinnehav i första halvlek och växer in i matchen. Försvarsspelet funkar fint och vi släpper inte till ett enda skott på mål. Dom gångerna vi följer det vi har pratat om så skapar vi också fina chanser.
Itian är igenom i ett mycket bra läge, men lägger bollen utanför stolpen. Mattias slår en jättebra inläggsfrispark som Robin helt ostörd framför mål nickar över.
I minut 31 så rullar vi ut på högerkanten där Mattias hittar Robin, som slår in bollen lågt framför mål, Agge hugger och målvakten gör en kalasräddning, och av någon anledning så har Rinman letat sig upp i motståndarnas straffområde och prickskjuter in 1-0! Detta firas givetvis med "kullerbyttan."
Syrianskas bästa chans i första nickas utanför i bra läge.
Några minuter senare så får Johan en armbåge i ansiktet när bollen inte är i närheten, men domaren är vänd åt ett annat håll. Ali rusar fram och ifrågasätter och blir varnad. Liksom Syrianskas Yildirim.
Även Abdalla i Syrianska blir varnad när han tokkapar Oliver.
En stabil halvlek där det känns som att vi har kontroll.

ANDRA HALVLEK
För andra matchen i rad så åker vi på ett baklängesmål tidigt i andra halvlek. Denna gång efter endast ett par minuter, då vi är flera spelare som spelar runt bollen nere i vårat vänstra hörne. Pontus.O slår en boll i ryggen på en Syrianskaspelare och och det blir någon slags konstig bakåtskruv på bollen som landar rakt framför må efter ytterligare en duell, där den andre Yildirim stenhårt skjuter in 1-1!
Andra halvlek blir lagen långa och spelet böljar mer. Vi försöker rulla men avviker med en del rätt så meningslösa långbollar som fastnar på Syrianskas duktiga mittbackar.
Syrianska slår ett inlägg till en i offsideläge ståendes spelare bara någon meter från mål, som nickar, men Sebbe gör en fantomräddning ut till hörna.
Robin får till någon slags lobb som målvakten gör en panterräddning på.
Syrianska ligger kvar med en del gubbar offensivt för kontring, medans vi försöker hitta igenom deras försvar. Pontus.L har någon slags show på mitten, där han drar tre gubbar och spelar Oliver som bryter in från kanten och skjuter en bredsida som målvakten räddar, framför fötterna på Agge. Vi har för en gångs skull en hel del frisparkar i bra läge men det blir aldrig farligt ändå. Oliver blir varnad i slutet. SLUT

SAMMANFATTNING
En rätt så chansfattig match där oavgjort ändå inte är orättvist. Hade vi stängt matchen genom att göra 2-0 så hade det varit lugnt. Vi är stabila bakåt och spelar helt ok, men sista tredjedelen funkar inte särskilt bra. Stämningen efter matchen var lite dämpad, då känslan var att vi slarvat bort matchen. Samtidigt så är en poäng ändå godkänt och både vi och serien är bara i sin linda. Tiden talar för oss.
Syrianska blir intressanta att följa under säsongen, särskilt med dom tunga nyförvärv som det viskas om att man har gjort klart med. Den här matchen mer disciplinerade än vanligt och Chamoun i mittförsvaret är nog en av seriens bästa spelare. Man verkade dock väldigt nöjda med oavgjort.

För våran del så väntar ett par träningar innan nästa match mot Real Maskin, en match vi ser framemot!

Matchens GaFFlar
Rinman: Äger sin kant fullständigt. Åt båda håll. Syrianska skippar tom den kanten efter ett tag, kanske inte bara pga Rinman visserligen. Dessutom målskytt.
Mattias: Ytterbackarna är bäst denna kväll. Går alltid att lita på bakåt och när han fyller på framåt blir det alltid bra med hans fina touch och passningsfot. En vinnarskalle.
Robin: Det är denna Robin vi vill se. Jobbar oerhört hårt och trots att han blir isolerad på topp stundtals så gör han det jobbigt för motståndarna. Lobben var värd ett bättre öde.